Szakmai hírek

Szép-Kártya adókedvezményének meghosszabbítása

2021. 06. 11.

2021. június 9-én került kihirdetésre az a Kormányrendelet, amely értelmében a gazdaság újraindítását elősegítő adózási intézkedésként már nem csak 2021. június 30-ig, hanem 2021. év egészére érvényes az a korábbi elfogadott jogszabályi rendelkezés, ami szerint nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt béren kívüli juttatásnak minősülő összeg után.

EU digitális oltási igazolvány

2021. 05. 27.

Megszületett az ideiglenes megállapodás az Európai Parlament és a Tanács között az EU-s covid igazolványról, mely igazolja, hogy tulajdonosát beoltották a koronavírus ellen, vagy nemrég készült negatív teszteredménnyel rendelkezik, vagy pedig már felgyógyult egy fertőzésből. Az igazolvány birtoklása nem lesz feltétele a szabad mozgáshoz való jog gyakorlásának, és az igazolvány nem tekinthető úti okmánynak. Az igazolvány a tervezett menetrend szerint várhatóan július 1-jétől lesz használható

25 év alatti fiatalok adókedvezménye

2021. 05. 19.

Már megismerhetők a 25 év alatti fiatalokat megillető személyi jövedelemadó-mentesség szabályai. A kedvezmény a 2022. évben megszerzett és kizárólag az összevont adóalapba tartozó jövedelmek esetében érvényesíthető.

A fel-és lerakóhelyek engedélykezelési tevékenysége a BiReg tükrében

2021. 05. 11.

Az elmúlt időszakban a közlekedési hatóság ellenőrei megjelentek a fel-és lerakóhelyek helyszínén és ellenőrzik a honlapunkon részletezett, CEMT illetve bilaterális fuvarozási engedélyekhez kapcsolódó engedélykezelési kötelezettség teljesítését. Az engedélyek ellenőrzését elmulasztó fel- és lerakóhelyekkel szemben 300.000,-Ft közigazgatási bírság szabható ki.

Szolgáltatások
Fenntartható megoldások
Írjon nekünk!